Vielsesaftner 2009

TROFASTE BRUDEPAR KOM LANGVEJS FRA

Vielsesaftnerne 2009 var som så meget andet “finanskriseramt”, da der var kun anmeldt ganske få vielser ved kirkerne i Vorbasse og Hejnsvig Sogne. Til gengæld var trofastheden stor blandt de deltagende brudepar. Ud af 10 brudepar deltog 8, og ingen af de 8 par “missede” én eneste vielsesaften! Meget imponerende, når man ta’r i betragtning, at to par kom kørende fra Odense, et par fra Århus og et par fra Vejle. Der blev således kørt mange kilometer på landevejen i forbindelse med vielsesaftnerne 2009, som blev afholdt på følgende datoer:

  • torsdag den 5. marts kl. 18.30-21.30
    • i Hejnsvig Kirke og Hotel
  • torsdag den 26. marts kl. 18.30-21.30
    • i Skjoldbjerg Kirke og Kirkehus
  • torsdag den 23. april kl. 18.30-21.45
    • i Vorbasse Kirke og Kro

En anden særlig oplevelse ved 2009-aftnerne var, at familieterapeut Mads Noer måtte melde afbud til de to første gange. Med under 24 timers varsel tog familieterapeutægteparret Ingrid og Hans Danielsen fra Ølgod imod opfordringen som stand-in for Mads Noer, og da disse første to møder mellem parrene og fam. Danielsen var til stor gensidig glæde, blev det besluttet at invitere Ingrid og Hans til også at komme ved den afsluttende 3. vielsesaften på Vorbasse Kro. Her var Ingrid dog forhindret i at komme. Hans havde sin guitar med, og sammen sang de hver gang en sang med ganske særlig relevans for aftnens emne. Som ægtepar formåede de også at skabe ganske særlige rollespilsagtige situationer, hvorved de gode råd om samliv og ægteskab kom ganske tydeligt frem. Ingrid og Hans Danielsen er hhv. børnehaveleder og skolelærer, men driver sammen Psykoterpeutisk Center i Ølgod på aften- og weekendbasis.

Samarbejdet har dog været til alles tilfredshed, så vi har inviteret Ingrid og Hans til at deltage ved vielsesaftnerne 2010 – nu med næsten 3/4 års varsel!

Dette var tredje år med vielsesaftner, men der var debut til den nyansatte organist ved Vorbasse Kirke, Kjeld Møller Heinsen, som fik en meget smukt samarbejde med trompetist Vivi Bojsen i Skjoldbjerg Kirke i forbindelse med det instrumentale nummer: The Rose. Det er muligt at kontakte Vivi Bojsen for at bestille hende til trompetspil i forbindelse med vielsen til salmerne eller med en instrumental solo. Vivi Bojsen skal kontaktes direkte på tlf. 20 52 18 22 eller mail: vivibojsen(at)gmail.com

Afslutningsgaven var et krus fra Bøger & Papir med én af følgende indskrift: “You are the best”; “I love you”; “You are the one and only”. Brudeparrene blev opfordret til skiftevis at servere hinanden en kop varm kakao, kaffe eller te, hvis særlige emner skulle tages op ved deres ægteskabstid.

2009 var også året, hvor vielsesaftnerne oplevede en meget massiv mediemæssig eksponering, idet der kom omtale både i Jydske Vestkysten (“På kursus i ægteskab”), i TV2-Nyhederne (“Kirken tilbyder kursus i ægteskab”) og i Familiejournalen (“Brudepar på kursus i ægteskab”). Det mærkes nu, at man både lokalt er opmærksom på konceptet med vielsesaftnerne, og at man også i en bredere kreds har fået øjnene op for kirkens indsats for at støtte de par, som indgår vielse i kirkeligt regi.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s