VIELSESAFTNER

Vielsesaftenerne er tre aftner, som forbereder brudeparrene på både vielsen i kirken og livet efter den store dag. Kort og godt: en god start på livet sammen.

vielsesaftner vipsamliv parkursus

De tre vielsesaftner har overskriften: “Klar til den store dag – og hverdagen sammen!” Formålet er at forberede parrene på den store dag i kirken i form af en gennemgang af ritualet, et udvalg af mulige bryllupssalmer og brudemelodier samt øvrige praktiske spørgsmål.

Ved første vielsesaften går et fiktivt “brudepar” iklædt brudetøj fra det lokale brudestudie “catwalk” så man kan se, hvordan et brudepar går ind, hvor de sætter sig, hvornår de rejser sig, hvor de står under tilspørgslen o.s.v.

Vielsesaftnerne foregår i tre forskellige kirker, og brudeparrene får således mulighed for at se deres egen kirke. Hver aften spilles to forskellige brudemarcher og den lokale organist forklarer om komponist og melodiens tilblivelse og brug. Der gennemgås tre salmer hver gang. Salmernes forfattere, tilblivelse og melodi forklares af sognepræsterne eller af de lokale kirkesangere. Derudover gennemgås ritualet “bid for bid” over de tre aftner. Der er afsat god tid til spørgsmål. Kirkerne er pyntet af lokale blomsterbutikker.

Efter forløbet i kirken er der kaffe på hhv. Kro og Hotel eller i konfirmandstue og kirkehus. Kaffebordet er en mulighed for socialt samvær parrene imellem. Efter kaffen sættes der fokus på parforholdet i hverdagen. Der er hver gang oplæg om emnet ved en familieterapeut. Oplæggene åbner op for spørgsmål fra brudeparrene og giver en god dialog omkring parforhold og samliv i hverdagen. Sidste vielsesaften slutter med brudevals og en gave til brudeparrene.

Takket være de lokale sponsorer så som hotel, kro, bager, brudestudie, blomsterbutikker, fotograf m.v. kan vielsesaftnerne tilbydes gratis til brudeparrene.

Vielsesaftnerne blev afholdt første gang i 2007 efter norsk forbillede, hvor sognepræst Frands Erik Nedergaard Pedersen havde hørt om konceptet med meget positive erfaringer.

Vore egne erfaringer viser, at mellem 85-90% af alle brudeparrene deltager i aftnerne, og at parrene dels er langt bedre rustet til den store dag, dels er meget mere fortrolig med ritualet, med præst og kirkebetjening og dels er langt bedre klædt på til f.eks. at vælge salmer.

Deruodver er parrene også langt mere tilbøjelige til at deltage i VIPsamlivs øvrige tilbud indenfor det forebyggende familiearbejde, eller i øvrige kirkelige tilbud generelt, fordi der er etableret en tættere relation mellem parrene og kirken.

Der har været stor medio-interesse for vielsesaftnerne, bl.a. i TV2 Nyhederne kl. 19.00 søndag d. 17. maj 2009 med et to minutters indslag med overskriften: “Kirken tilbyder kursus i ægteskab”.

Også i Jydske Vestkysten har der været positiv omtale – se http://www.jv.dk/modules/fsArticle/index.php?articleid=348293&local_cat=9

Vejle Amts Folkeblad havde i 2007 en artikelserie fordelt over 3 dage om vielsesaftnerne. I 2009 refererede VAF aftnerne under overskriften: “Gå til bryllupstræning” – sehttp://www.vejleamtsfolkeblad.dk/artikel/92190:Billund–Gaa-til-bryllupstraening

Se under presseomtale for samtlige artikler og udsendelser om VIPsamlivs pararbejde

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s