Om pararbejdet

Om pararbejdet

VIPsamliv er et lokalt pionerarbejde i Hejnsvig og Vorbasse Sogne med det formål at støtte parforhold og samliv i alle forskellige livssituationer.  Der er ikke tale om terapi eller psykologisk behandling, men om støtte på et forebyggende plan.

Projekt VIPsamliv har udviklet sig løbende siden de første visionsmøder i 2006, hvor lokale ildsjæle og menighedsrådsmedlemmer fra Hejnsvig, Vesterhede, Vorbasse og Skjoldbjerg-området satte sig for at udvikle en række tilbud som en håndsrækning til sunde og gode relationer i den moderne familie i en travl tid.

Arbejdet tager udgangspunkt i folkekirkens og kristendommens værdigrundlag og er opdelt i en række underudvalg:

  • vielses-udvalget har som sit hovedformål at være oplysende om det at sige ja til hinanden, og gennem tre vielsesaftener at give de kommende brudepar indsigt i forberedelse til ”den store dag” og hvilke forpligtelser man som par efterfølgende har overfor hinanden. Der arrangeres som opfølgning til brudeparrene enægteskabslørdag for nygifte. Dette tilbud afvikles hvert andet år, og alle nygifte i Hejnsvig og Vorbasse sogne vil få tilbuddet to gange i løbet af de første fire år i ægteskabet.
  • foredrags-udvalgets formål er at arrangereforedrag, som henvender sig meget bredt og har et overordnet budskab om samliv til mange forskellige samlivsgrupper, men også foredrag, som er henvendt til en ”snæver” målgruppe og således er meget specifikke i sit indhold.
  • kursus-udvalget arrangerer parkurser for personer, som lever i faste parforhold. Disse kurser henvender sig til både samlevende og  gifte par uanset alder.
  • hjemmesideudvalget er ansvarlig for opdatering og udvikling af www.vipsamliv.dk
  • fundraising-udvalgets målsætning er at skaffe midler til gennemførelse af de forskellige aktiviteter, herunder kontakt tilsponsorer og fonde, samt fremkomme med visioner om parforhold og samliv.
  • VIPsamliv bringer løbende samlivsartikler og boganmeldelser om parforhold i samarbejde med Hejnsvig Sogns hjemmeside – www.hejnsvigbynet.dk– under “Kirke” – “Vielse og Samliv”.
  • VIPsamliv henviser også til andre eksterne kurser, foredrag og konferencer.

Al kontakt til VIPsamliv er velkommen – både i form af kommentarer, men også med tanke på idé-udveksling eller med henblik på selv at etablere et lignende arbejde lokalt – enten som kirke, som organisation eller som privatperson.

Pas godt på hinanden i samlivet!

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s