Lørdag den 16.1.2010

Ægteskabskursus for nygifte D.169.1.2010

Dette er anden gang “Efter brylluppet” afvikles. Undervisere er familieterapeutægteparret, Ingrid og Hans Danielsen, som også har medvirket ved vielsesaftnerne i 2009. Dagens tre kursusoplæg tager udgangspunkt i hhv. ægteparrenes fortid, nutid og fremtid med god tid til indbyrdes samtaler.

Det blev en lørdag med gode ægteskabsråd, dejlig mad og friske vandreture i sneen og den dejlige fredelige natur rundt om Kvie Sø.

Ingrid og Hans Danielsens tre oplæg i løbet af dagen var både meget personlige og hverdagsagtige, men bød også på mange konkrete råd til de relativt nygifte deltagere. Der blev kigget både i “bakspejlet” på hvad man hver især har med i bagagen ind i ægteskabet, hvordan man finder hinanden og gi’r hinanden frihed i nu’et midt i forskellighederne, og hvordan man kan lære at håndtere konflikter konstruktivt og udvikle forholdet i tiden fremover.

Ingrid og Hans Danielsen brugte deres eget ægteskab som udgangspunkt og havde både humoren, alvoren, guitaren og powerpoint med som redskaber i undervisningen.

10 ud af ialt 56 viede par over den seneste 3 års periode havde taget imod invitationen, og der var stor tilfredshed med både underviserne, stedet og forplejningen ved Pandekagehuset, Kvie Sø. Mange par benyttede sig også af muligheden for at få snakket fortroligt sammen to og to på en gåtur rundt om Kvie Sø i sneen og den kolde vinterblæst. Men trods kulde udendørs var dagen præget af varme indendøre, af humor, optimisme, kærtegn, intim stemning og gode samtaler parrene indbyrdes og også parrene imellem.

Der er ikke taget stilling til, hvornår næste ægteskabslørdag for nygifte skal afholdes, men det er helt sikkert at dette den anden ægteskabslørdag for nygifte ikke bliver den sidste!

Læs Jydske Vestkysten mandag d. 18. januar 2010 med reportage fra dagen under overskriften: “Med barndommen i baglommen.”

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s