Lørdag den 13.9.2008

Premiere på “Ægteskabskursus for nygifte”!

Endelig kom datoen for den med spænding imødesete premieredag for “Ægteskabslørdag for nygifte” arrangeret af parudvalget fra Hejnsvig og Vorbasse Sogn.

I morgendisen en smuk septemberlørdag ankom 6 par til Kvie Sø med positive forventninger til dagen. Pandekagehuset med udsigt til Kvie Sø var en dejlig ramme omkring kursuslørdagen, som indledtes med kaffe og rundstykker.

Familieterapeut Steen Kruse, Aarhus, holdt oplæg om ægteparrenes fortid, nutid og fremtid. Ialt 5 oplæg blev det til med efterfølgende tid til samtale – et par af gangene var der afsat så lang tid, at parrene kunne fordybe sig i samtale på en gåtur rundt om Kvie Sø – enten på “den store søtur” eller rundt om den “lille sø”.

Gåturene gav mulighed for at fordybe sig i en god samtale parvis om oplæggene omkring parforholdet, f.eks. “Hvad har jeg med i bagagen?”; “Hvordan reagerer jeg i konflikter – er jeg tilbagetrukket i “mit tårn” eller er jeg bulldozeren?”; “Hvordan tackler vi vore forskelligheder og hvilke forventninger har vi til hinanden?” og “Hvad er dit kærlighedssprog? Hvad er mit kærlighedssprog?” 

Pandekagehuset serverede deres specialitet: indbagte hollandske pandekager med diverse fyld, dels som frokostret og dels som dessert. Senere blev der serveret kaffe med forskellige slags hjemmebag.

Det blev en rigtig god premiere, hvor vi også konstaterede, at der er plads til flere par. Derfor afholdes næste kursuslørdag ikke i den travle septembermåned, men i den mere stille januar! Kurset vil fremover blive holdt hvert andet år og der indbydes de seneste 3 årgange brudepar.

Ligeledes var deltagerne enige om, at der skal være max. 3 oplæg med tilhørende god tid (45-60 min.) til parsamtale plus tid til fælles opsamling og spørgsmål som afrundning på hvert emne.

Tak til udvalget, Steen Kruse og pandekagehuset for en fin og lærerig dag!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s