GRUPPER

NETVÆRKSGRUPPER – ET MØDE MED LIGESTILLEDE!

En netværksgruppe giver mulighed for at mødes med ligestillede og udveksle erfaringer og diskutere særlige problematikker i forbindelse med ens samlivssituation.

I efteråret 2011 har personer fra VIPsamliv i samarbejde med andre lokale frivillige startet to netværksgrupper for sammenbragtefamilier, hhv. en gruppe for “Bonus-mødre” og én for “Bio-mødre“.

Familie

I grupperne deler man erfaringer omkring det at leve i en sammenbragt familie med “dine, mine og vore børn”. I forbindelse med de mange praktiske overvejelser omkring hverdagen, men også omkring de store begivenheder som fødselsdage, jul, ferier, skolestart, forældremøder og konfirmation, er det rart at høre ligestilledes gode råd og erfaringer, inden man selv vælger, hvordan man skal tackle de forskellige udfordringer, som er anderledes i en sammenbragt familie end i en kernefamilie.

Familie2

En sammenbragt familie er også blevet kaldt en “kædefamilie” i modsætning til den såkaldte “kernefamilie”. Alle familier består af forskellige personer eller “led”. Ved et samlivsbrud eller en skilsmisse går de oprindelige led fra hinanden – som regel følges disse led ad i to eller flere grupper med mor og far som “bindeled” i de “nye familier” med færre led end den oprindelige kernefamilie. Hvis mor eller far finder en ny livsledsager, dannes igen en “ny” familie – en sammenbragt familie er denne nye familie blevet kaldt. Eller en “kædefamilie” – fordi den nye familie består af forskellige led fra mindst to oprindelige familier, og disse led skal nu finde sammen som led i en kæde og blive stærke sammen.

Familie3

En sammenbragt familie – eller kædefamilie – har anderledes udfordringer end en kernefamilie. Netværksgrupper kan være en god hjælp til at tackle disse nye udfordringer.

Netværksgrupperne fungerer som selvstændige grupper uafhængigt af VIPsamliv.

Med tiden vil der blive oprettet flere netværksgrupper – følg med her på hjemmesiden.

For generelle oplysninger om netværksgrupper, kontakt Gurli Hansen onsdag mellem 17 og 19 på tlf. 75 33 35 55.

For oplysninger om de enkelte grupper, se under “Bonus-mødre” og “Bio-mødre“.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s